Babymassage

Babymassage is heerlijk ontspannend voor mama's ( en papa's) en
baby's en werkt fantastisch bij buikkrampjes en andere ongemakjes!
Voor kindjes vanaf 5-6 weken ( in overleg vanaf 3 weken..)

*4 lessen van 1,5 uur € 95

Deze lessen vinden plaats op de locaties van Royal Kids Home in Nieuwerkerk en Het Louvre in Capelle aan den IJssel.

Workshop babymassage aan huis:

* € 75 (2 uur)

Voor info en aanmelden:
Anita van der Zee
www.zwangergym.nl
www.facebook.com/zwangergym.nl
06-18191511

Oorsprong Babymassage:

Baby massage- Shantala massage- Leboyer massage

Frederick Leboyer was een Franse gynaecoloog .Hij is degene die de (van oorsprong )Indiase babymassage in het westen heeft geïntroduceerd.
Shantala was de moeder die hij in India ontmoette en die hem liet zien hoe zij haar kindje masseerde op de manier zoals zij dat van haar moeder had geleerd en die van moeder op dochter wordt doorgeven.
Een baby is tijdens de zwangerschap gevoed en gewiegd in de baarmoeder,de geboorte naar de buitenwereld is een grote overgang.In de baarmoeder hoort de baby de hartslag van de moeder en wordt gewiegd door de golfbeweging van haar ademhaling.
Na de geboorte ligt het kindje stil in de wieg zonder de geluiden en gevoelswaarnemingen (zoals het gewiegd worden) in de baarmoeder, daarnaast is natuurlijk de continuïteit van de voeding veranderd en ervaart de baby van binnenuit het gevoel van honger.

Aanraking is heel belangrijk voor mensen,kijk maar hoe je zelf in het leven staat,je uit je liefde door het geven van een knuffel of door iemand te strelen,je vindt troost door een arm om je schouder,of door een stevige omhelzing.
Babymassage laat je kindje het gevoel van veiligheid uit de baarmoeder weer ervaren,doordat je het streelt,aanraakt en wiegt.De baby ervaart de warmte en het huidcontact. De band met je kindje wordt er door versterkt!