Christelijke waarden

Het Louvre is een kindercentrum met een christelijk uitgangspunt in en rond de gemeente Capelle aan den IJssel in de wijk Schollevaar. Een kinderopvang en buitenschoolse opvang die kinderen, ouders en medewerkers op een koninklijke manier benadert. Een kindercentrum met de 'gouden' uitstraling van een koningshuis. Onze medewerkers zijn allemaal christen en willen hun christelijke identiteit graag vormgeven.

 

Respect en liefde in de omgang

We willen de kinderen christelijke normen en waarden meegeven:

  • Iedereen is bijzonder gemaakt en ieder persoon is uniek.
  • Menselijke relaties zijn onmisbaar, iedereen heeft liefde, aandacht en respect nodig.

 

Voor wie?

Onze benadering van uw kind sluit goed aan bij de christelijke geloofsbeleving. Maar ook als u een andere levensovertuiging heeft en onze visie van respect en liefde in de omgang met elkaar belangrijk vindt, is uw kind van harte welkom.

Onze christelijke uitgangspunten in de dagelijkse praktijk

De leiding heeft een positieve en accepterende houding ten opzichte van de kinderen. De activiteiten zijn erop gericht de ontwikkeling te stimuleren, maar ook om het kind een positief zelfbeeld en daarmee meer zelfvertrouwen te geven. Behalve de reguliere kinderliedjes, leren de kinderen ook christelijke liedjes. Naast boeken als 'Grote en kleine beer', omvat ons leesmateriaal ook verhalen over 'de ark van Noach', 'David en Goliath' enz. Wij leren de kinderen dankbaarheid: voor de zon, de regen, maar ook voor elkaar. Tijdens het tafelmoment bij het eten danken wij God voor de boterhammen en bidden we voor de kinderen die geen eten hebben. We werken met thema's zoals bijvoorbeeld vriendschap, natuur, groeien en bloeien en natuurlijk schenken we aandacht aan de christelijke feestdagen.Waarom Het Louvre 
Ruime openingstijden, 7 tot 19 uur
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Haal-en brengservice
Alle dagen open
Maaltijdservice (i.o.m. praktijk voor kinderdietisten)
Snoezelruimte
Orthopedagogie