Sponsorproject Borneo

Wij stellen u graag voor aan onze sponsorkinderen: Amira, Donny, Jaovan, Mika, Reva en Soni.

 

image/jpeg

image/jpeg

Jaovan

image/jpeg

image/jpeg

Amira

 02-05-2005

 11-03-2012

 15-01-2005

 03-03-2011

image/jpeg image/jpeg

 12-06-2007

 07-03-2007
Al deze kinderen wonen op het eiland Borneo, en maken deel uit van het project “Living Waters Village’ van de organisatie Rivers of life Ministries Borneo en wordt geleid door de Nederlander Ronnie Heyboer samen met zijn vrouw Kay. Deze organisatie staat in verwantschap met World outreach International.


Afgelegen gebieden
Met een bevolking van meer dan 230 miljoen inwoners, is het voor veel kinderen moeilijk om in Indonesië naar school te gaan en onderwijs te volgen. Kinderen in afgelegen gebieden moeten vaak hun huis verlaten om in een grotere plaats onderwijs te volgen. Dan is er nog het huisvestingsprobleem in deze plaatsen waar de scholen staan. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben vaak de verantwoordelijkheid om op hun jongere broertjes of zusjes te passen en ze moeten ook nog werk vinden om hun eten en schoolgeld te kunnen betalen. Sommige kinderen hebben onderdak gevonden bij mensen en moeten lang werken om hun onderdak te betalen. Veel kinderen zijn ondervoed, worden mishandeld en lijden aan ziektes zoals tubercolose, malaria en tyfus.

Onderdak
Ronny en Kay Heyboer verhuisden in 2002 naar de stad Singtang en huurden daar een groot gebouw zodat ze voor onderdak konden zorgen voor kinderen die in nood verkeerden. Ze hebben nu meer dan 450 schoolkinderen en jong volwassenen die bij hen wonen. Vele jonge mensen begeleiden ze bij hun hoger onderwijs om een vak te leren zoals verpleging, leerkracht of administratieve kracht die later bij ons willen meehelpen met de volgende generatie.

Enorm bouwproject
Ze hebben 300 hectaren land in de jungle gekocht en zijn een enorm bouwproject begonnen, dat onderdak kan geven aan 1000 verwaarloosde kinderen, scholen voor 2000 kinderen van basisonderwijs tot hoger onderwijs, accommodatie voor medewerkers en docenten, een trainingscentrum, een Praise-en Worship centrum, een polikliniek, een ziekenhuis, een Bijbelschool, een bakkerij, een administratiegebouw, een crèche voor de kleinsten, radio station en naai-atelier.

Living Waters Village
Kinderen die vanuit verafgelegen jungle-dorpen in Living Waters Village aankomen hebben meestal geen flauw benul van hoe ze hun tanden moeten poetsen, hoe ze een WC gebruiken, hoe ze zich gedragen moeten in een groep. Al deze dingen wordt hun aangeleerd in het Training center, waar ze opgevangen worden in een warm nest.
Behalve dat de kinderen lichamelijke verzorging krijgen en onderwijs ontvangen krijgen ze ook geestelijke training. Ze begeleiden deze jonge mensen zo, dat ze naar hun dorpen terug kunnen keren, om ook in onbereikbare dorpen kerken te beginnen en het evangelie en hulpverlening aan hun eigen bevolking te brengen.

Volop bezig
De bouw en de ontwikkeling is momenteel nog volop bezig, maar maand na maand, dag na dag kun je de vorderingen zien.
Het dorp zal ook een zegen zijn voor de bevolking van het gebied. Hun kinderen kunnen er naar school gaan en in het hospitaal kunnen ze medische behandeling en tandverzorging ontvangen wanneer ze het nodig hebben.

 

Wilt u meer informatie of zelf een kindje sponsoren neem dan contact met ons op!